Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 18:16 - Големият кошмар на Бойко – кабинетът Орешарски да получи време!
Автор: katreri4kata Категория: Политика   
Прочетен: 1870 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 08.07.2013 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Големият кошмар на Бойко – кабинетът Орешарски да получи време!

Както винаги, когато се вдига шум и врява трябва да се замислим всъщност какво се крие под повърхността. Имат ли морално право президентът Росен Плевнелиев и екс-премиерът Борисов да обсъждат подкрепата на “Атака” за кабинета? Все пак ГЕРБ няколко години се облягаше именно на “Атака” за същата тази подкрепа. Професор Станислав Станилов заместник председател на парламентарната група на Атака в декларация пред Народното Събрание и присъстващия в парламента премиер Пламен Орешарски заяви следното – Прочее ние ще даваме тази подкрепа, да съществува парламентът и да прави нещо, само за да няма анархия и когато вие докажете, като Борисов, че не сте заслужили нашето доверие, ние ще развалим този парламент. Седемдесет годишният археолог заяви, че хората на улицата са употребени за да се създава хаос, който да попречи на кабинета да изпълни програмата си, но скоро ще разберат това. Според него някои среди Искат да създадат нова олигархична власт, която няма да бъде с нищо по-добра от старата. Доста дипломатично казано. Не е ли по-скоро да запазят това, което е заграбено по време управлението на ГЕРБ. Всъщност Бойко Борисов се опитва да предизвика политическа анархия, за да попречи на кабинета Орешарски в разнищването на ГЕРБерския чадър над престъпните схеми по време на управлението на ГЕРБ. Продуцентът и проектантите на Бойко като политик Типинг Пойнт се провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора. Или поне да успеят да осигурят приемственост за следваща креатура на Сорос. Оттеглянето от власт през зимата беше брилянтен политически ход осигурил една преднина, която щеше иначе да бъде тотално изгубена с изкарването на мандата до край. След това обаче Бойко направи доста грешки.

И всъщност докато си се излежава в Банкя сънят на бащицата на нацията, хич не може да е спокоен. Председателят на БСП Сергей Станишев като мандатоносител на кабинета даде указания от трибуната на парламента към премиера Пламен Орешарски : “Очакваме държавата да спре контрабандата, за да подобри събирането на приходите в бюджета. Трябва да се пресекат всички канали, покровителствани през последните четири години. Със силите на Министерството на финансите и неговите агенции, и с помощта на МВР да се вземат решителни мерки срещу сенчестите икономически интереси!”. Ако на кабинета му бъде дадено време да това бъде изпълнено и да се разнищят ГЕРБерските схеми, а те не са малко. Според финансисти Бойко има интереси в абсолютно всяка една сфера на икономиката. Той е задкулисен съдружник навсякъде по една проста схема под натиск от различни структури бизнесменът прехвърля солидни части от дяловете на фирмата си в офшорно дружество. Най-големите авоари са натрупани от осмислящото съществуването на ГЕРБ ударно пътно строителство, където повечето от големите обществени поръчки се печелят директно от Главболгарстрой, който е собственост на Симеон Пешов. Да си припомним и съмнителната близост на екс-премиера с  Титан на Иво Иванов Праховеца и Митьо Гърнето. Само за сметопочистването в София пернишките висаджии прибираха по почти сто милиона лева на година. Не са забравени и връзките с Румен Николов-Пашата, Митко Каратиста и други емблематични фигури от подземния свят. Един от първите ходове след идването на ГЕРБ на власт беше поемането на контрола над всички контрабандни канали и колкото и да обещаваше господин Дянков как в хазната ще се влеят милиарди от акцизи, накрая опря до данък върху спестяванията на обикновения човечец. Но да спрем до тук, всичко това е дъвкано и предъвкано и в парламента и в медиите много, много пъти.

Безплатен обяд няма, а ако има все пак кой го плаща? Ясно е, че ГЕРБ нямат интерес този кабинет да получи шанс и време да изпълни програмата си, защото тогава над Банкя ще се съберат доста буреносни облаци. Твърдостта на ГЕРБ да стои извън парламента започва да се стопява. Досега изгодната позиция на изчакване вършеше работа, но май гласчето от нощните кошмари започва да звучи все по-силно

Оригинална публикация  www.bgmak.eu 
Ани Георгиева    

 




Гласувай:
6



1. tomcat2 - ша се сетите !
05.07.2013 18:46
ша се сетите !
цитирай
2. ok3223 - Нещата ще си
05.07.2013 19:33
дойдат на мястото, когато двамката бб и цц пратим в панделата.
Октопда двуглав, докато шета в ВГ, прогрес, ред и законност няма да има.
Като го обезглавим и отсечем пипалата, всичко ще си дойде на място
цитирай
3. анонимен - Хубав коментар. "Аман от п...
14.07.2013 17:07
Хубав коментар.

"Аман от патриотки без лице и пишещи на шльокавица. Какъв то Ви е кумирът (ББ) такива сте и вие ..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katreri4kata
Категория: Политика
Прочетен: 17611
Постинги: 5
Коментари: 6
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930